זהו אחד המתכונים שאני מאוד אוהבת להמליץ עליו בקליניקה שלי. כשמרגישים "תקועים" וכשאין מה לאכול, תכולת החלבון הגבוהה שבקינואה, יחד עם שילוב של ירקות ועשבי תיבול הופכת את הקציצות הללו למזינות מאוד. זו אלטרנטיבה לכל ארוחה חלבונית אחרת והן מתאימות כמובן לטבעונים.
ניתן להחליף ולגוון עם כל סוגי הירקות או להוסיף עדשים או שעועית אדומה. מה שבא לך…
רכיבים
- 3 סלקים מבושלים חלקית
- 1 בצל מגורר על פומפיה וסחוט מנוזליו
- 1 כוס קינואה מבושלת
- חצי כוס עשבי תיבול טריים קצוצים: פטרוזיליה, נענע, בזיליקום, רוזמרין
- 2 כפות טחינה
- כף שטוחה אבקת מרק אורגנית (לא חובה, אפשר להחליף במלח או רוטב סויה)
- חצי כוס טופו מגורד
- 2 כפות קמח חומוס
- כפית וחצי תערובת תבלין לקציצות / בהרט
הוראות הכנה
- לגרד בפומפיה או במ'גמיקס את הסלקים
- לערבב את כל המרכיבים בקערה
- לתת לתערובת "לנוח" כשעה
- לייצר עגולים שטוחים ולהניח על תבנית אפיה מרופדת בניר אפיה
- להכניס לתנור בחום של 180 מעלות לכחצי שעה מקסימום
- – אפשר בהחלט להוסיף ביצה או שתיים לחיזוק מרקם הקציצה
קציצות סלק וקינואה טבעוניות הן מנה מזינה, צבעונית וטעימה. השילוב של הסלק העשיר בנוגדי חמצון עם הקינואה העשירה בחלבון יוצר קציצות מלאות בטעם ובמרקם. הן מתאימות כארוחה קלה ובריאה או כתוספת יצירתית לכל ארוחה, ומציעות חווית טעם ייחודית ומהנה לכל המשפחה.