מתכון לפאי משמשים קייצי ללא גלוטן

פירות הקיץ הם מתנת האל , יש בהם חיות שיכולה לגרום גם לנפש עייפה להתחדש ולשמוח .

הם מתוקים ועסיסיים, וברוב המקרים מוטב לצרוך אותם במתינות ובמידה, כדי שלא יקפיצו את הסוכר .יחד עם זאת, יש להם יתרונות בריאותיים והם קלים לעיכול, ומצננים את טמפרטורת הגוף בימים לוהטים.

משמשים זאת אהבת נעורים…אבל אולי נכון יותר לומר רומן קיץ לוהט… בגלל עונתם הכה קצרה .

אז כהרגלי, שיחקתי קצת עם רכיבים בריאים, בחיפושי אחר מתכונים מתוקים אבל מתאימים גם למי שחפץ לאכול קל ומותאם.

 

פאי משמשים קליל – מתוק, עדין ומושלם לקיץ

 

אני לא אופה גדולה…פשוט אוהבת לקחת מתכונים ” מושחתים” עמוסי חמאה, סוכר, גלוטן, ולהפוך אותם לאפשריים ומתאימים כמעט לכולם.

המתכון מכיל מעט מאוד סוכר קוקוס טבעי, שהוא סוכר לא מעובד עם יותר מיקרונטוריאנטים.

כאמור, המשחקיות פה חשובה, ואתם מוזמנים להכין את הפאי בלי סוכר בכלל, או עם עם תחליף כמו ” סוויטאנגו זה גם ייצא ממש טעים.

מה שיוצא זה מעין פאי משמשים קליל עם בצק ” פריך ” כבסיס, שכבת קרם שקדים, ומלמעלה, פשטות הפירות הטריים .

המתכון הזה בהחלט יתאים גם לנקטרינות ולדובדבנים!

מצרכים שצריך (בהמשך כותבת כמויות) :

קמח שקדים

קמח טפיוקה

שמן קוקוס

סוכר קוקוס

שקדיה (חמאת שקדים)

תמצית ווניל טבעית

רסק תפוחים/ או חצי אגס גדול מרוסק

כ10 -12 משמשים

כמה עלי בת קורנית טריה

קמצוץ הל טחון (אופציה)

ביצה שלמה

חלבון ביצה אחד

מעט חומץ תפוחים

תבנית עגולה בקוטר של 24 22 סנטימטר לא יותר גדולה! ואפשר להשתמש בתבנית לפאי בקוטר 20 ס”מ .

עכשיו למצרכים לפי כל שכבה, עם הכמויות הנכונות:

שכבת הבצק

3 כוסות קמח שקדים

חצי כוס קמח טפיוקה

1 ביצה + חלבון ביצה אחד ( לציפוי למלעלה לאחר שהבצק מוכן )

3 כפות חלב סויה ללא מממותק / כל תחליף חלב אחר

1 כפית וחצי של שמן קוקוס

3 כפות של סוכר קוקוס

3 טיפות של חומץ תפוחים

1 כפית של אבקת אפיה טבעית ללא אלומיניום

שכבת קרם השקדים

5 כפות שקדיה

חצי כוס רסק תפוחים טבעי או חצי אגס מרוסק

2 כפות קוקוס טחון יבש

חצי כפית תמצית ווניל טבעית

קמצוץ הל טחון

שכבת הפירות העליונה

10-12 משמשים טריים, רכים, חצויים לחצאים

3 כפות סוכר קוקוס/ ממתיק סוויטאנגו

3 או 4 כפות קמח שקדים לפזר על הפירות מלמעלה

אופן ההכנה

שכבה ראשונה – בסיס

לערבב יחד את הקמחים ( טפיוקה ושקדים) וסוכר קוקוס

להוסיף אבקת אפיה

להוסיף בהדרגה את הנוזלים  ואת השמן ולהוסיף את הביצה

לערבב היטב עם האצבעות

תקבלו בצק מעט גרגרי שנהפך לגוש גמיש

לא ללוש יותר מדי ולהכניס לקערה מכוסה במקרר ל3 שעות עד לילה ( רצוי לילה)

אפיית הבצק

לחמם תנור על 160 מעלות

לשים ניר אפיה על התבנית ושמן במעט מאוד שמן קוקוס

בעזרת הידיים, להשטיח היטב את הבצק על גבי נייר האפיה, צריכה להיווצר שכבה לא עבה על פני כל התבנית.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

להכניס לתנור לכ12 דקות, לא יותר , להוציא, ולחורר מעט עם מזלג.

להוסיף מעל לבצק החם חלבון מביצה אחת בלבד, רק את החלבון, למרוח שכבה אחידה ודקה על כל הבסיס, ולהכניס לעוד 6 דקות לתנור.

שכבת חלבון הביצה תיצור כבת הפרדה בין הבצק לבין הרכיבים הרטובים ותשמור על הפריכיות שלו .

שכבה שניה קרם השקדים

לערבב יחד את המחית תפוח עם החמאת שקדים ( שקדיה )

להוסיף חצי כפית תמצית ווניל

קוקוס טחון והקמצוץ הל טחון

לערבב היטב ולמרוח שכבה אחידה על שכבת הבסיס שהספיקה להתקרר.

שכבת הפירות העליונה

פשוט מבשלים את הפירות עם הסוכר ללא יותר מ4 דקות סך הכל, אין צורך לערבב או להרתיח יתר על המידה, הפירות צריכים להישאר רעננים, כיוון שהם ייכנסו לתנור לעוד מס דקות .

זהו, כמעט סייימנו

לסדר יפה את  חצאי המשמשים על הפאי , אפשר להוסיף את הנוזלים שנוצרו ומעליהם לפזר כמה כפות של קמח שקדים על מנת שייספגו את נוזלי הפירות .

מעל הכל כמה עלים של טימין/ נענע .

להכניס לתנור לעוד כ7 דקות , להוציא מהתנור ולצנן .

אפשר לשמור את הפאי במקרר.

מתכון לפאי משמשים קייצי ללא גלוטן

רוטב משגע לסלט ירוק

מהו ההבדל בין נטורופתית לדיאטנית?

ניוזלטר

הירשם לניוזלטר שלי לפוסטים חדשים בבלוג. הישאר מעודכן מתיבת הדואר הנכנס שלך!

פוסטים אחרונים

מתכון לפאי משמשים קייצי ללא גלוטן

סלט ירוק

רוטב משגע לסלט ירוק

טבליות ויטמנים

מהו ההבדל בין נטורופתית לדיאטנית?

אודות היוצרת

הילה לב נטורופתית פרדס חנה

נטורופתית ,תזונאית (N.A) הרבליסטית קלינית (CI.H)

למעלה מעשור שאני עוזרת לאנשים לקדם את בריאותם ולעשות שינויים מעצימים בחייהם.

דילוג לתוכן