אין כמו פנקייק בשבת בבוקר! בזמן שמחממים את המחבת, מכינים את הבלילה, מטגנים פחות מדקה על כל צד, חותכים פירות העונה אהובים, ויאמי – יש חביתיות לזלילה. פנקייק הוא תמיד כיף גדול, ועוד יותר כיף שכולם יכולים להנות ממנו. גם הנמנעים מגלוטן, וגם הנמנעים מסוכר!
הנה מתכון כיפי לכל המשפחה, במיוחד לקטנים שלנו כאלטרנטיבה בריאה לממתקים.
אפשר להתפנק על פנקייק משובח, בלי קמח חיטה, בלי גלוטן, ובלי סוכר לבן!
מתכון מקסים לשבת בבוקר או למשהו מתוק או אפילו כגיוון לכריך בית ספר.
רכיבים
- חצי כוס קמח שקדים
- חצי כוס קמח קוקוס ( כן כן , יש דבר כזה ! להשיג בחנויות הטבע)
- 4 כפות סוכר קוקוס/ או 2 כפות מייפל
- חצי כפית אבקת אפיה
- 2 ביצים
- חצי כוס חלב סויה/ שקדים/ שבולת שועל
אופן ההכנה
- בקערה, ערבבו את תערובת הקמחים במזיגה הדרגתית של החלב
- הוסיפו את שתי הביצים וטירפו את הבלילה עד לקבלת בלילה אחידה במרקם של טחינה דלילה
- חממו מחבת עם מעט שמן קוקוס/ שמן קטו או חמאה
- כשהמחבת חמה מאוד, מיזגו באמצעות מצקת כרבע כוס מהבלילה
- טגנו קלות כדקה וחצי על כל צד
- קשטו בפירות יער, אפרסקים/תותים ואם יש צורך בעוד המתקה, המתיקו במעט סירופ מייפל
בתיאבון !