מתכון לעוגיות מעולות ללא גלוטן

בואו נדבר על משהו ממש ממש טעים – עוגיות קינואה נימוחות ומלאות באהבה!

תראו, יש לא מעט אנשים שלא יכולים לאכול גלוטן מסיבות בריאותיות שונות, אבל למזלנו, יש היום המון תחליפים נהדרים שמאפשרים גם להם ליהנות ממנעמי החיים. המתכון הזה נמצא ביניהם. קמח הקינואה הוא החבר החדש שלנו. הוא לא מכיל גלוטן אבל נותן מרקם פריך וטעים בדיוק כמו שאנחנו אוהבים. ומה עוד? סוכר קוקוס או סירופ מייפל כתחליף לסוכר רגיל, שמן קוקוס שמוסיף עושר וטעם טרופי, טחינה גולמית שנותנת טוויסט מיוחד, וחלב צמחי אהוב כמו סויה, אורז או שקדים.

האמת שהכנת העוגיות הללו היא כל כך קלה ופשוטה. סתם מערבבים את כל החומרים הטעימים יחד, מרדדים קצת על תבנית ואופים. אחרי 20 דקות, מתפנקים בעוגיות הכי משגעות שיש!

מצרכים

  • 1.5 כוסות קמח קינואה
  • 1 כוס סוכר קוקוס / חצי כוס סירופ מייפל אורגני
  • 100 גרם שמן קוקוס
  • 1 כפית תמצית ווניל
  • חצי כוס טחינה
  • חצי כוס חלב סויה / אורז / שקדים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות
  2. מערבבים היטב את כל החומרים ומשאירים את הטחינה לסוף
  3. כשהבצק יוצא גבישי ודביק (זה לגמרי תקין) יוצרים עיגולים קטנים
  4. משטיחים אותם על תבנית מרופדת בניר אפיה וקצת שמן קוקוס ואופים 20 דקות

טיפים

  • ניתן להוסיף לעוגיות אגוזים או פירות מיובשים.
  • ניתן לאחסן את העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שבוע.

תהנו!

רוטב משגע לסלט ירוק

מהו ההבדל בין נטורופתית לדיאטנית?

כיצד מטפלים בחרדה על ידי תרגול נשימה נכונה?

ניוזלטר

הירשם לניוזלטר שלי לפוסטים חדשים בבלוג. הישאר מעודכן מתיבת הדואר הנכנס שלך!

פוסטים אחרונים

רוטב משגע לסלט ירוק

מהו ההבדל בין נטורופתית לדיאטנית?

אישה מתרגלת נשימה ליד הים

כיצד מטפלים בחרדה על ידי תרגול נשימה נכונה?

אודות היוצרת

נטורופתית ,תזונאית (N.A) הרבליסטית קלינית (CI.H)

למעלה מעשור שאני עוזרת לאנשים לקדם את בריאותם ולעשות שינויים מעצימים בחייהם.

דילוג לתוכן