כמה שאני אוהבת את הקרקרים האלה! השילוב של שלושה קמחים מזינים יחד, הופך את הקרקרים ללא "כבדים" מדי, קלים לעכול, מלאים בחלבון זמין וטעימים ממש!
הרבה מהמטופלים שלי, שמפסיקים לצרוך גלוטן וקמח לבן ממש נהנים מהם. זה מתכון פשוט וקל לאפיה ביתי מקמחים מזינים ללא גלוטן. קמח הטף בו נשתמש הוא קמח מאוד עשיר במינרלים ובעל טעם עמוק ומתקתק. קמח חומוס הוא עשיר בחלבון, בעל ערך גליקמי נמוך ומאוד משביע. קמח הקינואה גם הוא מוסיף כמות יפה של חלבון והופך את המאפה הזה לבעצם מאפה עשיר בחומצות אמינו, וכמובן גם ויטמינים ומינרלים חשובים.
רכיבים
- שליש כוס קמח חומוס
- חצי כוס קמח קינואה
- רבע כוס קמח טף
- כוס וחצי מים
- רבע כוס שמן זית
- תבלינים: חופן גרגירי קצח, חופן שומשום, חופן זרעי כוסברה, חופן זרעי שומר, מעט כמון, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור
- אם אין קמח טף אפשר לערבב קמח חומוס וקמח קינואה בכמויות שוות, אבל השילוב של השלושה עדיף ושווה את המאמץ.
אופן ההכנה
- חממו תנור ל-180 מעלות
- ערבבו את הקמחים, הוסיפו תבלינים, שמן ובסוף הוסיפו את המים בהדרגה ותוך כדי בחישה.
- הבלילה צריכה להיות נוזלית מעט (אם יש צורך הוסיפו מים)
- הכינו תבנית עם נייר אפיה ושמנו במעט שמן זית
- צקו את הבלילה באופן שווה על התבנית – לבערך גובה סנטימטר
- אפו בתנור כ-30 דקות בחום של 180 מעלות
הגישו את הקרקרים בזהירות כי הם נטרפים ממש מהר!