להגביר צריכת עלים ירוקים בתפריט זו משימה לא פשוטה אצל רוב האנשים.
תרד הוא אחד העלים הירוקים העשירים ביותר בוויטמינם ומינרלים חשובים כמו חומצה פולית, ברזל, וויטמין K וגם ויטמין C. התכולה הגבוהה של המיקרונוטריינטים הפכה את התרד להיות הירק האהוב על פופאי, רק שהוא לא ידע שעדיף לאכול אותו דווקא מבושל…
למה כדאי לאכול תרד מבושל? כיוון שכירק חי הוא מכיל הרבה חומצה אוקסלית אשר תפריע לעיכול ולספיגה של כל המינרלים החשובים שהוא מכיל (יכולה גם להיות בעייתית לבריאות של אנשים מסוימים).
אם כך, הנה מתכון קליל לתרד מבושל שהפך לקציצה טעימה. על הדרך תשפרו את בריאות העור, העיניים ומערכת החיסון שלכם. וכן, אפשר להשתמש בתרד קפוא, אתם עדיין תרוויחו מכל הדברים הטובים שיש בו.
מצרכים
- חבילת תרד טריה חלוטה במים רותחים ומסוננת או תרד קפוא מופשר ומסונן היטב.
- 1 בצל קצוץ מטוגן
- 2 שיני שום כתושות
- רבע כוס קמח טף /קינואה / קמח מלא כף גדולה של קמח חומוס (לא חובה)
- כף תבלין "קציצות" או בהרט
- כף אבקת מרק אורגנית
- 2 כפות טחינה גולמית לבנה
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- כוס טופו מגורד
הוראות הכנה
- לערבב את כל המרכיבים בקערה
- לתת לתערובת "לנוח" כשעה
- לייצר עגולים שטוחים ולהניח על תבנית אפיה מרופדת בניר אפיה
- להכניס לתנור בחום של 180 מעלות לכחצי שעה
קציצות תרד טבעוניות מהירות הכנה הן פתרון מושלם לארוחה מזינה וטעימה בזמן קצר. השילוב של תרד טרי עם רכיבים טבעיים יוצר קציצות עשירות בברזל, ויטמינים וטעמים נהדרים. הן מתאימות כתוספת לכל ארוחה או כנשנוש בריא, ומספקות דרך קלה וטעימה לשמור על תזונה מאוזנת.