קינואה היא מזון על. קינואה היא דגן מיוחד, נטול גלוטן, שיש בו כמויות גבוהות של חלבון וסיבים תזונתיים. היא קלה לעיכול עבור רוב האנשים, ומשתלבת יופי כסלט או כתוספת משביעה ובריאה.
אצלי בבית תמיד יש סיר קינואה מוכן במקרר, ואני בדרך כלל משרה אותה במים לפחות שעה לפני הבישול. אם משאירים אותה במים ואז מסננים, היא תנבט ואפשר יהיה לאכול אותה גם ללא בישול.
הנה מתכון של סלט הקינואה שלי שיש לו מעט ניחוח אסיאתי, והוא מאוד פשוט ומהיר הכנה.
מצרכים
- 1 כוס קינואה מבושלת
- חופן כרוב לבן קצוץ
- חופן נענע קצוצה
- חופן כוסברה קצוצה
- כחצי בצל סגול קטן
- כף שמן קוקוס/ שמן זית
- מיץ לימון סחוט טרי
- שני חופנים של שקדים קצוצים/או בוטנים
- חצי כפית פפריקה מתוקה
- מלח פלפל שחור
הוראות הכנה – קללל
- יש לערבב היטב את כל הרכיבים, להוסיף שמן ותבלינים.
- להגיש טרי וקר
סלט קינואה בסגנון אסיאתי הוא שילוב מושלם של טעמים אקזוטיים ובריאות. המנה כוללת קינואה עשירה בחלבון, בתוספת ירקות טריים היוצרים יחד מנה צבעונית ומלאת טעם. הסלט מתאים כתוספת קלילה ומזינה לכל ארוחה או כארוחה עצמאית, ומעניקה חווית טעם רעננה ומגוונת.