צריכתם של עלים ירוקים ועשבי תבלין תורמת מאוד לבריאותנו. כל העלים הירוקים עשירים בכלורופיל, אשלגן, סיגן ומגנזיום וכן בפיטוכימיקלים נוגדי חימצון.
לפי הרפואה הסינית, אכילת עלים ירוקים תורמת לניקוי הכבד ושומרת על בריאותו ולכן אני אוהבת להמליץ על צריכת עלים ירוקים כדרך שיגרה, אפילו ממש ברמה של קערה ליום, במיוחד בתקופות של ניקוי, או של מצבי חסר.
כל ארוחה צריכה לכלול כ-40 אחוז של עלים ירוקים אבל אני מודעת היטב לכך שזוהי הנחיה שלא תמיד פשוטה לביצוע…
רטבים וממרחים על בסיס עלים טריים עוזרים לנו לצרוך יותר עלים ירוקים ובכיף! הנה מתכון עשיר בעלים ירוקים, זוהי עוד דרך טעימה לתת משהו טוב לגוף.
מצרכים
- 2 צרורות גדולים וטריים של בזיליקום אורגני (אם עדיין אין לכם עציצי בזיליקום בבית, זה הזמן להתחיל לגדל…)
- חצי צרור כוסברה
- חצי צרור פטרוזילה
- 4 שיני שום טרי
- 1 לימון סחוט
- חצי כוס אגוזי מלך מושרים מינימום שעה במים
- שליש כוס שמן זית
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- יש לשטוף היטב את העלים הירוקים, ורצוי להשרותם במים עם מעט חומץ על מנת לבטל את המרירות שלהם.
- לאחר מכן, במעבד מזון, טוחנים את כל הרכיבים יחדיו, מעבירים לצנצנת ושומרים בקירור.
ממרח פסטו עשיר מעלים ירוקים הוא תוספת נהדרת לכל ארוחה. הממרח משלב בתוכו עלים ירוקים טריים יחד עם תבלינים ייחודיים, מה שמעניק לו עושר תזונתי ושפע של ויטמינים ומינרלים חיוניים. הטקסטורה הקרמית והטעם העמוק של הממרח מתאימים למגוון שימושים – כמטבל, כתוספת לפסטה, כמריחה על לחם או כריך מפנק, או כתיבול לסלט כזה או אחר. הכנת הממרח פשוטה ומהירה, מה שמאפשר ליהנות ממנו בקלות ולהוסיף מנה בריאה ומלאת טעם לתפריט היומי.