אני לא מכירה מי שיכול לסרב למנת לזניה, זה אחד המזנות הטעמים והמנחמים. אבל נמנעים מגלוטן או ממוצרי חלב ייאלצו לוותר כמעט על כל לזניה בכל ארוע .
כמו גם שומרי משקל שנאלצים לסרב בגלל כמות שומן וקלוריות גבוהה.
אבל אפשר גם אחרת…אפשר להנות ממנת לזניה טבעונית, בריאה ומזינה ועשירה בטעמים!
רבים טעמו את המנה הזאת ולא חשו בשום "חסך" במרכיבים שלה.
הנה המתכון שלי ללזניה ללא גלוטן וללא מוצרי חלב מזינה ויאמממית!
המנה הזו מתאימה לכולם!
גם לנמנעים מגלוטן, גם לנמנעים מסוכר וגם לטבעונים. אני מודה שיש פה השקעה , זה לא מתכון של 10 דקות כמו רוב המתכונים באתר שלי אבל טועמים את ההשקעה!
ניגש לעבודה
שלושה שלבים יש בהכנה
- קליית החצילים
- הכנת הרוטב והמילוי
- סידור הדפים והשכבות
מצרכים לרוטב העשיר
- 6 עגבניות אדומות בשלות
- 2 כוסות עגבניות שרי (לא חובה, אבל מוסיף רבות לטעם)
- 7 שיני שום טרי
מצרכים לשכבות המילוי
- 3 חצילים בינוניים קלים
- 1.5 כוס אגוזי קשיו לא קלויים
- צרור עלי בזיליקום
- מלח ופלפל
- עשבי תיבול נוספים: טימין ורוזמרין יבשים
- מצרכים נוספים: דפי לזניה ללא גלוטן מקמח אורז ותירס (להשיג בבתי הטבע)
- גודל תבנית: תבנית פיירקס בינונית ( 25 ס"מ על 34 ס"מ)
שלבי ההכנה
שלב 1: קליית החצילים בתנור
- לחתוך לפרוסות דקות ולשים בתבנית משומנת בנדיבות שבמן זית
- לפזר מלח ים אטלנטי
- להכניס לתנור בחום של כ-200 מעלות ל-25 דקות
- להוציא ולהניח לקירור בטמפרטורת החדר
שלב 2: הכנת הרוטב והמילוי
שווה להשקיע ברוטב. בלזניה הזו אין המון מרכיבים והרוטב הוא נותן הטעם העיקרי. כך אני מכינה אותו:
לאחר סימון "איקס" על כל העגבניות, אני חולטת אותן בסיר עמוק עם מים רותחים ומקלפת אותן בעדינות. לאחר הקילוף אני שמה אותן בבלנדר יחד עם העגבניות שרי עד לקבלת מיץ עגבניות טרי. את השום קוצצים ומטגנים בשמן זית יחד עם עשבי התיבול. מוסיפים שלוש כפות ממיץ העגבניות ומגבירים את האש. או אז אני מוסיפה את כל המיץ העגבניות וממשיכה לבשל על אש גבוהה עשר דקות נוספות.
הכנת גבינת הקשיו
השריית הקשיו בקערה עם מים כשעתיים מינימום לפני ההכנה (אפשר גם כל הלילה במים במקרר). סינון והעברה לבלנדר חזק, עם כחצי כוס מים. יש להוסיף מלח ועשבי תיבול ולטחון עד לקבלת הגבינה במרקם של גבינה מלוחה בערך.
שלב 3: מתחילים להכין את תבנית הלזניה
- אני משתמשת בתבנית פירקס בגודל X משומנת במעט שמן זית.
- השכבה הראשונה היא מעט מהרוטב האגדי שיצרנו
- השכבה הבאה: דפי לזניה מסודרים בשתי וערב
- השכבות הבאות : החצילים ועליהן, פשוט בעזרת האצבעות אני מניחה שכבה של ה"גבינה"
- מעל הכל עוד שכבת רוטב עסיסי, אחריו דפים, עוד שכבת מילוי וחצילים וסגירה סופית עם דפי לזניה ועוד שכבה נדיבה של הרוטב מלמעלה
- עוטפים את התבנית היטב בנייר כסף (אין צורך שניר האלומיניום יבוא במגיע עם הלזניה) הוא פשוט צריך לאטום את התבנית.
- אופים בתנור לשעה בחום של 180 מעלות
- מוציאים מהתנור ומשאירים בנייר הכסף עוד כחצי שעה עד לחיתוך ולהגשה
בראבו! בון אפטיט!