ברוקולי הוא אחד מהירקות המצליבים (יחד עם כרובית, כרוב ניצנים, עלי קייל ועלי חרדל) שאנחנו רוצים ורוצות להרבות בצריכתו. ברוקולי נחשב מזין במיוחד, הוא מכיל תרכבות נוגדות חימצון ייחודיות, סידן ומינרלים נוספים ותרכובות גופרתיות נוגדות דלקת.
ברוקולי נחשב מזין במיוחד למערכת הנשית בכל גיל עקב תכולת רכיב מענין בשם DIM. זהו כימיקל טבעי שיודע לסלק עודפי אסטרוגן, ולכן חשוב מאוד בטיפול בתסמונת קדם וויסתית, אקנה, ווסתות גדושות ועוד. (אני אמליץ למי שסובלת מתת פעילות של בלוטת התריס לצרוך ברוקולי במתינות ולבשל אותו היטב. כיוון שרכיביו המצליבים עלולים להפריע לייצור תקין של יוד בתוך הבלוטה).
ברוקולי הוא ירק טעים ועסיסי כשהוא טרי ועובר מינימום תהליכי עיבוד הוא נהדר במחבת של ירקות מוקפצים, או בפשטידה. במתכון זה הוא מתפנק לו ברוטב עשיר של חמאת בוטנים וקשיו, ואז נצלה אותו בתנור כתוספת מושלמת ומיוחדת.
הרכיבים
- חמש תפרחות ברוקולי מפורקות
- חצי כוס קשיו לא קלוי (רצוי לאחר השריה קלה במים)
- 2 כפות חמאת בוטנים טבעית
- 2כפות רוטב סויה
- 1 כף סילן
- 1 כך רוטב צ'ילי (לא חובה)
- כפית חומץ תפוחים
- צרור עלי בזיליקום טריים
הוראות הכנה
- מבשלים את הברוקולי עד לרתיחה בלבד.
- מסננים את הברוקולי
- טוחנים היטב בבלנדר את כל הרוטב ואם צריך מוסיפים מעט מים.
- "מעסים" את הברוקולי ברוטב ונותנים לו "לנוח" מספר דקות.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-20 דקות, רצוי במצב טורבו או גריל.
- להגיש כשהברוקולי השחים, וכשהרוטב מעט התקשה.
התוצאה היא תוספת מושלמת ומיוחדת, שמתאימה לכל ארוחה ומשאירה טעם של עוד.