להפוך סלט לארוחה שיש בה את כל אבות המזון והיא גם ממש טעימה זו אומנות והסלט הבא הוא אחת האופציות הטעימות שיש לאוהבי האצות והמטבח האסיאתי.
מעבר לתכולת האצות הגבוהה, שמכילות יוד וברזל וממש תומכות בתפקודה התקין של בלוטת התריס ומומלצות לשמירה על משקל תקין, הסלט מכיל גם טופו, אבוקדו וכוסמת, לכן הוא עשיר בחלבון ודל בסוכרים פשוטים. אגב, הוא גם מאוד טעים ומתאים במיוחד לאירוח.
מצרכים
- חבילת אטריות כוסמת "השדה"
- חצי חבילת אצות ווקאמה
- חצי חבילת טופו אורגני
- 4 מלפפונים
- 1 אבוקדו בשל
- שורש גינגר טרי
לרוטב
- 3 כפות רוטב סויה
- 1 כף סילאן
- 1.5 כפות שמן שומשום
- חופן נדיב זרעי שומשום/ חומץ אומבושי (לא חובה)
- כף חומץ אורז/ חומץ אומבושי
- לימון סחוט טרי
הוראות הכנה
- מרתיחים את אטריות הכוסמת לכחמש דקות, לפי הוראות היצרן, מסננים, שוטפים ומקררים
- משרים את האצות במים עד לריכוך מלא כחצי שעה, מסננים ו"סוחטים"
- חותכים את הטופו לקוביות קטנטנות ומקפיצים עם שמן שומשום וטיפונת רוטב סוויה על מחבת כארבע דקות
- מגרדים את שורש הג`ינג`ר על פומפיה ומערבבים היטב יחד עם הירקות החתוכים ושאר מרכיבי הרוטב
סלט וואקמה ואטריות כוסמת הוא מנה קלה, מזינה וטעימה המשלבת טעמים ומרקמים עשירים. הסלט מציע ערך תזונתי גבוה. הוא מתאים כתוספת מרעננת לכל ארוחה או כארוחה קלה בפני עצמה, ומעניק שילוב מושלם של בריאות וטעם נהדר.