חוכמת המעבר – חכמה ויופי נשי
מגיל 40 בערך, אנחנו נכנסות לתקופה ארוכה שמאופיינת בשינויים הורמונליים המשפיעים על הגוף ועל הנפש. שער המעבר יכול לעורר תחושות רבות ומגוונות, אשר מבקשות מאיתנו את כל תשומת הלב ואת כל האהבה שאנחנו יכולות לתת לעצמנו. התקופה הזאת, עם כל האתגרים שהיא נושאת, יכולה להוות עבורך שער של ממש, להעצמה ולבריאות נשית קורנת.
מכיוון שאנחנו בעצם נדרשות ללמוד את עצמינו מחדש, וללמוד מקצב חדש של הגוף, כל ידע והבנה בנושא, מקנה לנו עוד כלים טובים להתמודדות וליצירת בריאות מיטיבה שאינה תלויה בהכרח בנטילת הורמונים או תרופות אחרות. הבנה וקריאה על מה שמתרחש בגופך הינן ידע חשוב מאוד לבריאותינו כנשים. הנה הרצאה שהעברתי לא מזמן על שער המעבר ומיד אחריה הסבר טקסטואלי למי שמעוניינת:
בואו ונרחיב קצת על גיל המעבר
גיל המעבר זוהי תקופה ארוכה שיכולה להתחיל בשינוים מינוריים כבר בגיל 40, (או בשלהי גיל 40) כאשר בסופה (בד"כ באיזור גיל 50 ויותר ) , תהיה ירידה נוספת של ירידה בייצור הורמוני מין , שהביטוי שלה יהיה הפסקת המחזור החודשי .
כלמור מגיל 40 יתרחשו שינויים הורמונליים, אך הירידה המדוברת החדה בהפרשת אסטרוגן ופרוגסטרון תתרחש בסוף התקופה . ( הנושא כמובן משתנה מאוד מאישה אחת לאישה אחרת)
לכן חשוב להבדיל ולחלק את התקופה האת ולהבדיל אותה ל: "פרה מנופאוז" ול" מנופאוז"
בתקופת ה"פרה מנופאוז" ( עד בערך גיל 47) את עדיין בתוך תקופת המחזור, מתקיימים ביוצים ( כנראה לא בכל חודש , כמו בתקופת הפריון הצעירה יותר)
תקופת הפרה מנופאוז מאופיינת בירידה קלה של הפרשת אסטרוגן , בירידה של פרוגסטרון, בעליה של רמות קורטיזול ( הורמון סטרס), בעליה של רמות חומציות ובשינויים נוספים שמתקיימים במערכת העצבים .
לכם זוהי תקופה חשובה מאוד לטיפוח המערכת ההורמונלית ככל שניתן על ידי שינויים באורח החייים .
שיוניים תזונתיים ונטילת תוספי תזונה מסויימים יכולים ממש לתמוך בגוף בתקופת המעבר הארוכה הזאת , ולהוות עוגן לכניסה בריאה לגיל המעבר ולהתבגרות נשית בריאה וקורנת, ללא תלות בתרופות ועם פחות סיכונים למחלות מסוימות .
איך איך אפשר להשפיע על האיזון ההרמונלי באמצעות תזונה ואורח חיים ?
ראשית אכתוב שיכולת ההשפעה היא משמעותית מאוד !
נכון, יש את הנושא הגנטי, שישפיע רבות על תסמיני גיל המעבר, ועל הגיל בו יחולו שינויים .
אבל גם לאופו שבו את מזינה את עצמך יש השפעה מכרעת!
הנה מספר טיפים כלליים לאיזון הורמונלי מעל גיל 40
- בקשי מהרופא לעשות בדיקות דם שיגרתיות אשר בודקות את רמות האסטרוגן, את תפקודי הבלוטה, את רמות הברזל ,סידן, והווטמין D קיימים ערכים אשר חשוב לעקוב אחריהם ולהתייחס אליהם בטיפול .
- הורידי מהתפריט שלך סוכרים פשוטות ופחמימות ריקות, הגבילי גם את צריכת הפחמימות המורכבות .
- העשירי את הארוחות שלך בחלבון איכותי ( הגוף שלך צריך חלבון על מנת לייצר הורמונים וספיגת החלבון נוטה לרדת מעט עם הגיל )
מזונות עשירים בחלבון זמין ואיכותי: ביצים, דגי ים, קינואה, בשר עוף,זרעי צ'יאה, ספירולינה, קטניות מונבטות , טופו ומוצרי סויה אורגנית .
- שימי לב שאין לך מחסור כלשהוא בוויטמינים או מינרלים חשובים כמו סידן , מגנזיום , כרום, B12 וכו . ( לא את כל החסרים ניתן לראות בבדיקות דם שיגרתיות ולעיתים נדרש אבחון )
- העשירי את התזונה שלך בשומנים איכותיים מזרעי פשתן, אבוקדו, זרעי דלעת ודגי מים קרים עמוקים , וכן הקפידי לצרוך עלים עליים ירוקים ( חסות , רוקט, עלי ביביי, פטרוזיליה וכו)
- הקפידי על שיגרת יום שמשאירה לך מקום למנוחה ולתרגול של שליטה כלשהיא להפחתת מתחים – זה יאפשר לרמות הקורטיזול להתאזן ויתמוך במשקל תקין ובריאות חיסונית תקינה .
- קיימים תוספי תזונה רבים, צמחי מרפא, פרקטיקות תזונתיות וטכניקות גוף נפש לוויסות עודפי מתח אשר יכולות לתרום רבות לטיפול בתסמינים הורמונליים , מיצאי לך אשת מקצוע וותיקה שתוכל לצעוד איתך את הדרך הזאת של חכמת המעבר!